leibold Germany flag- FRITZ LEIBOLD - Nemačka - Jedan od osnivača DFC / Nemačkog roler kluba / i EFU / Evropske unije prevrtača /, više od 3o godina bio je predsenik takmičarske komisije EFU. Iz njegovog jata su uvezeni prvi primerci Birmingham rollera u Jugoslaviju 198o. i Mardin prevrtača 1999.Bio je dugi niz godina jedan od najuticajnijih i najznačajnijih rukovodioca u EFU ali i jedan od najboljih odgajivača sportskih rasa prevrtača u Evropi.Uz njegovu veliku pomoć oformljen je RKS a kasnije i primljen kao punopravni član EFU , godinama je zastupao interese RKS u forumima EFU. Njegovi saveti i iskustvo koje preneo na članove RKS imali su veliki uticaj na razvoj sportskih prevrtača kod nas.Pored saveta njegova pomoć se ogledala i u dopremanju kvalitetnih primeraka BR i Mardina u našu zemlju , krv tih golubova još i danas teče u mnogim jatima naših odgajivača.


ferid - FERID ČATAK - Danska - Velika ljubav prema golubovima prevrtačima koje je držao još u njegovoj Gradišci / BiH / i ogromno srce za prijatelje koje nosi u sebi, iznedrilo je veliko prijateljstvo sa članovima RKS. Splet okolnosti odvela ga je u Dansku gde i danas sa porodicom živi , tamo je imao sreću da upozna Erica Laidlera velikog odgajivača BR i od njega nabavi prve primerke BR sa kojima je za kratko vreme postigao vrhunske rezultate u svetskim razmerama / viceprvak u takmicenju za Svetski kup 2oo2./ Godine 2oo3.doneo je prve primerke BR za jatni let u Srbiju i poklonio ih članovima RKS , kasnije je u nekoliko navrata donosio BR iz svog jata i time presudno uticao na razvoj i širenje BR za jatni let u Srbiji.Pored golubova svo svoje znanje i iskustvo u odgoju i takmičenju nesebično je preneo članovima RKS.U jesen 2oo5. organizovao je i o svom trošku doveo u Srbiju Heine Bijkera i Erica Laidlera , možda dva najznačajnija odgajivača i takmičara BR za jatni let u svetu, i time presudno uticao da ova kategorija takmičenja za BR uzme veliki zamah kod nas.
<<SVETSKI ŠAMPION U JATNOM LETU BIRMINGHAM ROLLERA ZA 2006 godinu!!!>>


heine - HEINE BIJKER - Holandija - Njegovo ime i rezultati se sa poštovanjem izgovaraju među odgajivačima BR u svetu. Trenutno je najjači i najbolji odgajivač i takmičar sa BR za jatni let u svetu / pobednik Svetskog kupa 1999. i 2oo1 , viceprvak 2oo5. i nekoliko puta među prvih deset / Čovek koji je tri puta sudio Svetski kup , njegovi rezultai dovoljno govore o njemu. Odgajivači iz celog sveta godinama čekaju da bi kupili golubove iz njegovog jata a mi smo imali tu sreću da smo relativno brzo i lako došli do golubova iz njegovog jata / zaslugom Ferida /.Posle posete u septembru 2oo5. i gostoprimstvom koje je doživeo kod nas, otvorio je svoje srce i i preneo nam mnogo tajni iz odgoja i takmičenja za BR jatnog leta ali i obećanje da prvom prilikom stiže još BR iz njegovog jata kao pomoć za razvoj ovog sporta u Srbiji.


laidler - ERIC LAIDLER - Po mnogim jedan od najboljih poznavaoca BR trenutno u svetu. Englez koji vec dugo živi u Danskoj i koji je selidbom iz Engleske za sobom i doneo svoje BR i presudno uticao na razvoj ovog sporta u Danskoj, iz njegovog jata poteklo je mnogo vrhunskih primeraka BR pa i ovi primerci koji sada lete u Srbiji. Godinama u samom vrhu takmičenja za Svetski kup. Svoje bogato iskustvo i znanje u odgoju i takmičenju sa BR preneo je našim odgajivačima.stinglhammer - FRANTZ STINGLHAMMER - Višestruki prvak Evrope sa nekoliko rasa prevrtača na pokretni letački kavez, kao i Martin Mayer učesnik je naših prvih Međunarodnih takmičenja za Pokretni letački kavez. Njegova pomoć oko održavanja seminara i polaganja za Međunarodne sudije naših članova je velika. Svoje iskustvo oko takmičenja sa PLK koje je preneo našim članovima kao i tumačenje novog takmičarskog pravilinika EFU ,/ čiji je on i autor / bila je velika za razvoj ovog sporta kod nas.


prijatelji
Članovi RKS-a sa prijateljima - Austrija 2005 FK

druzenje
Druženje sa Hajneom, Erikom i Feridom posle suđenja kod Steve

docek gostiju
Ovako RKS dočekuje goste

 


Roler klub srbije 2006