Adresar-Čedomir Luburić

Cedomir Luburic

Čedomir Luburić

Golubarstvom aktivno počinje da se bavi 1995 god. U početku je gajio standard pismonoše i lepezane . Sa standard pismonošama je osvoji sva moguća odličja  koja mogu da se osvoje, ali ga to nije zadovoljilo u potpunosti jer je od malena sanjao o prevrtačima. Želeo je da ima prevrtače koji dugo lete i  puno prevrću, tačnije rolaju, ali tako nesto nije imao prilike da vidi u Srbiji. Jednog dana 2000 – te godine je prvi put video birmingham roller-a (BR) na jednom salašu na izlazu iz Novog Sada kod svog prijatelja, video je goluba koji je prevrtao 5-6 metara izuzetno brzo i to ga je očaralo. Sledeće nedelje se na golubarskoj pijaci u Novom Sadu upoznaje sa predsednikom Roler Kluba Srbije Vukašinom Pejčićem i tada se radja prijateljstvo za ceo zivot. Od Vuleta nabavlja svoja prva grla BR i postaje član Roler Kluba Srbije.
Aktivno počinje da se takmici 2004 god. u okviru Roler Kluba Srbije kada i osvaja ubedljivo prvo mesto u juniorskoj konkurenciji. Dobija od Vuleta nekoliko pari birmingena poreklom od Ferida Čataka i Erika Lajdlera i menja svoje matično jato sa birmingenima jatnog tipa. Ubrzo upoznaje Ferida Cataka lično i postaju pravi jarani. U leto 2005 godine upoznaje svetske veličine za birmingham roller-e Erika  Lajdlera i Hajnea Bijkera, sto smatra za veliku čast i privilegiju. Od njih dobija na poklon par primeraka BR koji su u Čedinoj matici i ovog momenta.
Jedan je od prvih golubara koji je počeo da radi sa pokretnim letačkim kavezom i prvi pobednik na klubskom takmičenju u jatnom letu Birmingham roller-a.

Na takmičenjima je učestvovao i u inostranstvu 2005 godine gde je ostvario zapažen rezultat.
Pored mnogih titula, Čedino jato Birmingham roller-a je ostvarilo neverovatan uspeh i osvojilo osmo mesto na prvenstvu sveta 2007 godine!
Trenutno je clan izvršnog odbora, regionalni direktor za jatni let BR i blagajnik u klubu.
Cilj mu je širenje i unapredjivanje jatnog leta BR i promovisanje takmičenja u prevrtanju golubova prevrtača.

 

O klubu | Adresar | Takmicarski pravilnik | Kalendar takmicenja | ©2006 Roler klub Srbije